Aviečių sultys Po Prostu RASPBERRY 100% 250ml
Saldžios, sultingos avietės asocijuojasi su lenkiška vasara ir atostogomis. Deja, šviežių vaisių sezonas greitai praeina. Todėl verta ruošti reikmenis žiemai, tai yra sirupus, tinktūras ir uogienes. Sveikiausios, žinoma, yra aviečių sultys . Sudėtyje yra medžiagų, žinomų iš vaistų, stiprinančių imunitetą ir gydančių rudenines infekcijas. Be to, tai tiesiog labai skanu.
Aviečių sultys turi šildantį, prakaituojantį ir baktericidinį poveikį , todėl žmonės jas mėgsta naudoti vadinamosiose. gripo sezonas. Jame esantys eteriniai aliejai ir salicilo rūgštis mažina karščiavimą, palengvina ligas. Aviečių sultys turi būti vartojamos ištisus metus kaip prevencinė priemonė, nes jose, be kita ko, yra:
- kalio, magnio ir kalcio , kurie stiprina širdį, apsaugo nuo aterosklerozės, reguliuoja kraujospūdį ir padeda gydyti kepenų ir inkstų ligas,
- geležies ir vario junginiai – jų buvimas vaisiuose ir sultyse gerina imunitetą ir apsaugo nuo anemijos,
- Antioksidantai – ferulo rūgštis ir beta-sitosterolis – turi priešvėžinį poveikį.
Aviečių sultyse esantys vitaminai B1, B2, B3, B6, C, E ir mineralinės druskos taip pat stiprina žmogaus imuninę sistemą. Aviečių gėrime esantys taninai kovoja su bakterijomis ir padeda sustabdyti viduriavimą.
Sudedamųjų dalių sąraše esantys pektinai ir organinės rūgštys gerina virškinimo sistemos veiklą, palengvina svorio metimą ir padeda pašalinti iš organizmo toksinus.
Avietėse randamų sveikatai naudingų medžiagų sąrašas labai ilgas. Verta paminėti beta karotiną, atsakingą už gerą regėjimą ir gražią odą, biotiną, svarbų stipriems plaukams ir nagams, liuteiną, atsakingą už regėjimo aštrumą ir kt.
Turtinga sudėtis reiškia, kad aviečių sultys padeda sulėtinti senėjimo procesą ir teigiamai veikia imuninės ir nervų sistemos veiklą. Tai taip pat palaiko kraujotakos sistemos funkcionavimą.
Aviečių sultys – natūralus aspirinas
Didelis salicilatų kiekis aviečių sultyse reiškia, kad jas galima traktuoti kaip natūralų aspiriną . Būtent salicilo rūgštis yra atsakinga už karščiavimą mažinantį, prakaitavimą ir priešuždegiminį poveikį. Jį palaiko ellaginė rūgštis ir polifenoliai .
Aviečių sultyse yra dar viena neįprasta medžiaga – cianidinas . Tai antioksidantas, turintis stiprių priešuždegiminių savybių. Jis veiksmingesnis už vaistinį aspiriną ir vitaminą C. Be to, apsaugo kraujagysles ir padeda išvengti diabeto.
Laikymo sąlygos
Laikyti sausoje ir pavėsingoje vietoje 2–20°C temperatūroje. Atidarius suvartoti per 21 dieną – kranas turi būti pripildytas sulčių, kad į vidų nepatektų oro. Jei į maišelį pateko oro, sultis reikia suvartoti per 24 valandas.
Tinkamumo laikas: 12 mėnesių.
Rekomenduojama paros norma: jokių apribojimų
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.