Perkant Nuo 30 Eur Pristatymas NEMOKAMAS!

Meniu

Pirkinių krepšelis

Krepšelyje nėra produktų.

Kombucha Scoby japoniškas arbatos grybas + starteris

/
/
Kombucha Scoby japoniškas arbatos grybas + starteris

15,88 

Pridėti prie norų sąrašo

Kombucha – arbatos grybas

Nors kombucha dažniausiai vadinama arbatiniu grybu arba japonišku grybu , biologiniu požiūriu jam tikslesnis angliškas terminas scoby .

Tai simbiotinės bakterijų ir mielių kultūros santrumpa .

Pirmieji kombučos paminėjimai kilo iš Tolimųjų Rytų prieš 2000 metų.

Kombucha savybės sveikatai

Kombucha gėrimas yra daugelio vitaminų, fermentų ir organinių rūgščių šaltinis. Visų pirma, jame yra gyvų bakterijų kultūrų , dėl kurių jis turi probiotinių savybių. Jame gausu vitamino C , todėl jis stiprina imunitetą.

Dėl didelio kiekio tiamino, ty vitamino B1, jis palaiko imuninę sistemą. Kombucha taip pat yra vitaminų B2, B3, B6, B12 ir amino rūgščių . Gėrimo poveikiui sveikatai įtakos turi ir folio rūgštis, acto rūgštis, pieno rūgštis, gliukono rūgštis, gliukurono rūgštis, obuolių rūgštis, oksalo rūgštis, anglies rūgštis ir nukleino rūgštys.

Nepaisant populiarių įsitikinimų, kombucha nėra vaistas nuo visų ligų. Jos veikimo pagrindas yra imuniteto ir pusiausvyros kūrimas organizme . Dėl to likę galvosūkiai atskirose sistemose pradeda derėti.

Greičiausiai, praėjus vos kelioms dienoms po gydymo Kombucha arbata, pastebėsite poveikį virškinimo sistemai . Fermentacijos proceso metu susidaro gyvos bakterijų kultūros, kurios palaiko žarnyną, gerina virškinimą , malšina uždegimus ir teigiamai veikia svorio metimą. Pieno rūgštis apsaugo nuo vidurių užkietėjimo , o piridoksinas (vitaminas B6) yra labai svarbus kovojant su nutukimu.

Arbatos fermentacijos metu gaminami fermentai gerina kasos ir kepenų veiklą , todėl palaiko detoksikaciją . Gliukorano rūgštis sugeria toksines medžiagas ir padeda jas pašalinti iš organizmo. Kombucha gėrimas taip pat teigiamai veikia gyvybingumą ir savijautą.

  • migrenos palengvinimas
  • alergijos palengvinimas
  • malšinantis nugaros skausmus
  • raminantis poveikis
  • akies akomodacinių gebėjimų rekonstrukcija
  • antibakterinis ir priešgrybelinis poveikis
  • vėžio prevencija
  • kraujospūdžio reguliavimas
  • gerinant koncentraciją
  • aterosklerozės prevencija, cholesterolio kiekio mažinimas
  • palengvinti menopauzės simptomus
  • pagalba gydant žaizdas
  • lėtina organizmo senėjimą
  • bakterinės floros atstatymas žarnyne po gydymo antibiotikais.

    Kombucha gėrimo receptas

    Paruošti fermentuotą arbatą yra gana paprasta. Galite lengvai paruošti gėrimą savo virtuvėje. Būtini ingredientai yra arbata, cukrus ir kombucha grybas. Kaip ir kepant raugintą duoną, bakterijų ir mielių kultūrų šaltinį reikia įsigyti arba gauti iš jau paruošusio kombučą. Taip pat reikės arbatos, geriausia juodos arba žalios intensyvaus aromato. Taip pat galite naudoti kitas rūšis, atsižvelgiant į jūsų skonio nuostatas. Fermentacija negali vykti be cukraus. Verta investuoti į kokosų cukrų arba nerafinuotą cukranendrių cukrų. Šios rūšys suteikia kombucha gėrimui įdomaus skonio. Kombucha gėrimui paruošti jums reikės:

    • 1 kombucha grybas
    • stiklinis indas
    • 50 ml starterio
    • 2-3 arbatos pakeliai arba 2 šaukštai birių lapų arbatos
    • 2 litrai vandens (būtinai filtruoto)
    • 150 gramų cukraus (rekomenduojame cukranendrių arba kokosų cukrų)
    • marlė
    • guminė juosta

    Kombucha paruošimas žingsnis po žingsnio

    1. Kruopščiai išplaukite indą, kuriame ruošite kombučą. Geriausia naudoti didelį stiklinį indą.
    2. Paruoškite arbatą iš 2-3 maišelių ir 2 litrų filtruoto vandens. Arbata turi būti gana stipri.
    3. Išimkite maišelius arba nukoškite lapus.
    4. Suberkite apie 150 g cukraus ir antpilą atvėsinkite (verdantis vanduo sunaikins arbatgrybyje esančias bakterijų kultūras).
    5. Į stiklainį supilkite 50-100 ml starterio.
    6. Įpilkite atvėsintą arbatą į senos kombuchos indelį.
    7. Įdėkite kombucha ant arbatos. Stiklainį uždenkite marle ir pritvirtinkite gumine juostele.
    8. Padėkite tamsioje vietoje kambario temperatūroje 5-7 dienas (žiemą ilgiau). Per tą laiką nejudinkite stiklainio ir nenuimkite marlės.
    9. Po kelių dienų švelniai perkelkite stiklainį ir patikrinkite, ar burbuliukai vis dar kyla. Jei ne, gėrimas yra paruoštas.
    10. Supilkite gėrimą per kavos filtrą, supilstykite į butelius ir uždarykite nemetaliniu dangteliu. Įdėkite į šaldytuvą kelioms dienoms.
    11. Atskirkite motininį grybą nuo dukterinio grybo. Nuplaukite drungnu vandeniu ir naudokite naujai fermentacijai.

    Mėgaukitės maistu!

    Į komplektą įeina:

    • 1 arbatinio grybo gabalėlis nuo 8 iki 10 cm skersmens, skirtas auginti
    • Starteris , t.y. kombucha skystis, apie 100 ml  (toks kiekis garantuoja sėkmingą veisimo pradžią),

    Grybų skersmuo: 8–10 cm

    • Grybas profesionaliai supakuotas į specialią, patvarią foliją, skirtą maisto vakuuminiam pakavimui, be BPA.
    • Gaminys visada supakuotas prieš išsiunčiant, vienas gabalas vakuuminiame maišelyje.
    • Jei įmanoma, surenkame pakuotę ir kuo greičiau pradedame gamybą.

    Grybas yra želė konsistencijos, pieno baltumo, jo forma prisitaiko prie indo, kuriame jis auginamas.

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Būkite pirmas aprašęs “Kombucha Scoby japoniškas arbatos grybas + starteris”

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *